Vår historia

Det hela började så här

2015 kom nyheter om en familj som råkade ut för en hemsk tragedi. Man ville så gärna hjälpa, men det ekonomiska bidraget som fanns till buds räckte inte hela vägen. Då föddes en tanke: om bara hälften av vännerna i vår Facebook grupp skulle kunna tänka sig att bidra med 20 kronor var, skulle vi kunna ändra livet för en hel familj. Vi var så lyckligt lottade att alla våra vänner hade råd med 20 kronor, och många bidrog med betydligt mer än det vi frågade om. Det visade sig att många gärna ville hjälpa till, bara om de kunde vara säkra på att pengarna kommer till dem som behöver hjälp. Därför startade vi Facebook gruppen "20 kronor till människan" som så småningom växte till en humanitär organisation med samma namn.

Edin Osmančević, skribent för portalen Tacno.net, har publicerat en artikel om vår grupp, innan han själv blev medlem i vår ledningsgrupp. Artikeln beskriver kärnan av vårt arbete samt återger historien om hur allting började den 27 december 2015. (Artikeln är på bosniska, men Google translate fungerar hyfsat bra)

Många människor med rötter i Bosnien har skapat framgångsrika liv och karriärer i Sverige och i andra länder.  Vi vet alltför väl vad  en utsträckt hand betyder då man har det svårt. Vi är djupt tacksamma för all medmänsklighet som den här gruppen står för. Nu blickar vi mot nya möjligheter att utveckla vår organisation vidare.  

Styrelsen

Emira Hadžiavdić Cof

Grundaren "20 KRUNA ZA ČOVJEKA". Född 1969 i Tuzla, bor i Sverige sedan 1993, anställd i Region Västmanland HMC Västerås som Project Manager. Spenderar sin fritid helst i förberedelser för och ledningen av humanitära aktioner. 

Narcisa Jonsson

Född i Sarajev0, bor i Västerås sedan 1993. Anställd på Saab AB. 

Indira Alikalfić

Född i Zenica, bor i Sverige sedan 1992, privat entreprenör och grundare av  stiftelsen Våra Barn. 

Larisa Cof

Född 1998 i Sverige i Västerås, student på KTH, Stockholm och arbetar på Northvolt som projektingenjör. Ägnar fritid åt musik. 

Våra medlemmar

Mera än 11 000 fantastiska människor följer våra aktioner, och en stor del av dem bidrar aktivt till dess genomförande.